Πεπραγμένα 2014

Πεπραγμένα Δ.Σ. Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης

για το έτος 2014 από 01/01 έως 31/12

1. Κοπή Πίτας στις 12/01/2014, ημέρα Κυριακή, στην αίθουσα της Ομοσπ. Δυτ. Σωμ. Ομιλητής ο δικηγόρος κ.Γεώργιος Μπίος με θέμα «Η Φλώρινα μέσα από τα μάτια ενός Φλωρινιώτη δεύτερης γενιάς». Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τη χορωδία του Συλλόγου. Μεγάλη συμμετοχή Φλωρινιωτών και φίλων.
  2. Ομιλία του Καθηγητή σεισμολογίας στο Α.Π.Θ. κ.Θεόδωρου Τσάπανου στις 10/02/2014, στην αίθουσα της Ομοσπ. Δυτ. Σωμ. , με θέμα «Σεισμοί. Η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στη Φλώρινα». Την εξαιρετική ομιλία παρακολούθησε πλήθος Φλωρινιωτών.
  3. Διοργάνωση αποκριάτικου χορού στις 23/02/2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00 στο Ξενοδοχείο «HONIDAY INN». Η ορχήστρα του ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ δωρεά του Αντιπερ.Φλώρινας κ.Δημ. Ηλιάδη. Η συμμετοχή 120 Φλωρινιωτών και φίλων έδωσε την επιτυχία στην εκδήλωση.
  4. Παρουσίαση του βιβλίου «ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» της κ. Ιωάννας Πιτόσκα, στις 30/03/2014, ημέρα Κυριακή, στην αίθουσα της Ομοσπ. Δυτ. Σωμ. Εξαίρετη παρουσίαση από τις φιλολόγους κ. Καραμπατάκη και Τσουλιά και την ίδια τη συγγραφέα. Ακολούθησε μπουφές με εδέσματα της Φλώρινας, προσφορά του Δημάρχου Φλώρινας κ.Βοσκόπουλου.
  5. Ετήσιος οικονομικός απολογισμός και έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2013, στις 30/3/2014 στην αίθουσα της Ομοσπ. Δυτ. Σωμ. Θεσσαλονίκης.
  6. Ψήφισμα για την απώλεια του κ. Δημητρίου Τσίτσιου, μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου επί σειρά ετών, και χορωδού.
  7. Συνεστίαση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου στις 18/09/2014, στο ουζερί ΠΗΤΕΡ-ΠΑΝ του κ. Πέτρου Χατζηλάμπρου, για την έναρξη της φθινοπωρινής σαιζόν και για ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων.
  8. Συνεστίαση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου, με καλεσμένο τον Δ/ντή του Ωδείου Φλώρινας κ. Βασ. Κίτσο και τον φίλο και χορηγό του Συλλόγου κ.Γεώργιο Τραϊανού, στο ουζερί ΠΗΤΕΡ-ΠΑΝ. Αποφασίστηκε η συνεργασία του Συλλόγου με το Ωδείο Φλώρινας.
  9. Εκδήλωση για τα Ελευθέρια της Φλώρινας στις 23/11/2014, ημέρα Κυριακή, στον κινηματο-γράφο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με ομιλητή τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αποστ. Τζιτζικώστα και τη συμμετοχή της χορωδίας του κ.Τριάντη. Κατάμεστη η αίθουσα, και ακολούθησαν εδέσματα, προσφορά των επιχειρηματιών Φλώρινας Αφών ΜΠΕΛΗ.
  10. Επίσκεψη – ξενάγηση στο Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων – Παράδοσης της Θεσσαλονίκης το 1912, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, στις 07/12/2014, ημέρα Κυριακή. Την εξαίρετη ξενάγηση έκανε ο Δ/ντής του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κ.Βασ. Νικόλτσιος και ακολούθησε γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής.

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γεν. Γραμματέας

Νικ. Βασιλειάδης                                                           Γεωργία Λιαντζάκη