Πεπραγμένα 2013

Πεπραγμένα Δ.Σ. Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης

για το έτος 2013 από 01/01 έως 31/12

1. Κοπή πίτας στις 20/01/2013, ημέρα Κυριακή στην αίθουσα της Ομοσπ.Δυτ.Σωμ. Ομιλητής ο πρωτο. Ιουστίνος Μπαρδάκας με μια θαυμάσια ομιλία και αγιασμό της πίτας. Μεγάλη συμμετοχή Φλωρινιωτών και φίλων.

2. Διοργάνωση αποκριάτικου χορού στις 09/03/2013, ημέρα Σάββατο στο Ξενοδοχείο ΝΕΦΕΛΗ στο Πανόραμα. Η ορχήστρα του ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ δωρεάν του Αντιπ.Φληρη. Ηλιάδη. Η συμμετοχή 140 Φλωρινιωτών και φίλων συνετέλεσε στην επιτυχία της εκδήλωσής μας.

3. Ιστοσελίδα. Ήδη ξεκίνησε η λειτουργία της. Έχουν καταχωρηθεί οι εκδηλώσεις του Συλλόγου. Όσον αφορά τον κατάλογο επαγγελματιών, έχουν καταχωρηθεί τα πρώτα ονόματα,  συνεχίζουμε και ελπίζουμε να αυθηθεί σημαντικά, με όσο το δυνατόν περισσότερους Φλωρινιώτες επαγγελματίες καταγεγγραμένους, ούτως ώστε να συντελέσουμε κατά κάποιο τρόπο στην υποστήριξη των συμπατριωτών μας.
  4. Εκδήλωση για το πατροπαράδοτο «Τσούγκρισμα του Πασχαλιάτικου αυγού» την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 13:00 στην αίθουσα «ΔΙΑΣ» του ξενοδοχείου MEDITERRANEAN PALACE. Η εκδήλωση ήταν επιτυχής με συμμετοχή Φλωρινιωτών και φίλων του Συλλόγου.
  5. Ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Δημ. Γάκη στην επετειακή εκδήλωση 106 χρόνων από τον θάνατο του Μακεδονομάχου Τέλλου Άγρα, μπροστά στο μνημείο του στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Μεσσηνίων Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Γαργαλιανών, ο Δήμος Έδεσσας κα ιτο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
  6. Εκδρομήτου Συλλόγου την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στο Πόρτο-Λάγος (προσκύνημα στις μονές Αγ. Νικολάου και Παντάνασσας). Ακολούθησε μετάβαση στην πόλη της Ξάνθης, γεύμα και περιήγηση στην πόλη και το απόγευμα επίσκεψη στην πόλη της Καβάλας για καφέ στην παραλία. Η συμμετοχή 50 φίλων και συμπατριωτών και η καλή διάθεση συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.
  7. Συμμετοχή και συνδιοργάνωση του Συλλόγου στην έκθεση «Α' Παγκόσμιος Πόλεμος – Τα Γαλλικά στρατεύματα στην Φλώρινα» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Αλλατίνη – Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Λ. Στρατού 2Α). Τα εγκαίνια τέλεσε ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου, ο Δήμαρχος Φλώρινας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γάκης. Η έκθεση διήρκησε από 11/6 έως 22/6/2013.
  8. Συμμετοχή του Συλλόγου στο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων 12-14/7/2013 στην Φλώρινα, με ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Δημ. Γάκη.
  9. Συμμετοχή του Συλλόγου μας στο Συνέδριο των Απανταχού Φλωρινιωτών, που διεξήχθη στην Φλώρινα από 15 – 17 Ιουλίου 2013, με πολλά μέλη του Δ.Σ. παρόντα και πολλούς απόδημους Φλωρινιώτες. Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Δημήτριος Γάκης με μία εξαιρετική ομιλία επίκαιρη και λίαν ενδιαφέρουσα που μάγεψε το ακροατήριο, λύνοντας απορίες και δίνοντας απαντήσεις σε ασάφειες και λανθασμένες απόψεις.
  10. Ψηφίσματα σε Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, Υπουργό Παιδείας και αρμόδιους φορείς για την κατάργηση Πανεπιστημιακών Τμημάτων και τμημάτων ΤΕΙ στην Φλώρινα.
  11. Εκδήλωση για τα Ελευθέρια της Φλώρινας στις 24/11/2013 στον κινηματογράφο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με την χορωδία του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας και τη μουσική παράσταση «ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΥΤΥΧΩΣ».
  12. Συμμετοχή του Συλλόγου στη Κοινωνική Δράση της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας «ΔΩΡΙΖΩ-ΧΑΡΙΖΩ-ΓΙΟΡΤΑΖΩ» 1-10/12/2013, με την αγορά τροφίμων για άπορους συμπατριώτες μας.
  13. Συμμετοχή του Συλλόγου στη διοργάνωση εκδήλωσης της Ομοσπ. Δυτικομ. Σωματείων για να εκτεθούν τα προβλήματα του Νομού Φλώρινας και του Συλλόγου στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Δακή.

Ο Πρόεδρος                                                                 Η Γ. Γραμματέας

Δ. ΓΑΚΗΣ                                                           Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ – ΛΙΑΝΤΖΑΚΗ