Επιστολή από τις 30.10.2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης Σας εύχεται ολόψυχα
‘’ Έτη πολλά, έτη καλά, με υγεία, ευτυχία και επιτυχίες σ’ εσάς και τις οικογένειές σας’’

Ο Σύλλογος μας, προσανατολισμένος αταλάντευτα στην ανάδειξη του κοινωνικού του ρόλου, εξακολουθεί, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, να προσπαθεί να αναδείξει το πολιτιστικό του πρόσημο, με προσήλωση στην ελληνική συλλογικότητα. Γιατί, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια χάθηκε η χαρά και η τιμή της κοινωνίας των σχέσεων που δίνει νόημα ζωής στη συλλογικότητα μας.  Έχοντας λοιπόν  ως υπερβατικό παράδειγμα την Αρχή της κοινωνίας των σχέσεων, που φανερώνεται στην τριαδικότητα του Θεού, η κοινωνία οφείλει να γίνει ελληνική. Να βρει την πραγματική της ταυτότητα: την αληθινή ελληνικότητα, για να οδηγηθεί σε μια υπαρκτική πληρότητα. Ούτως ώστε να γεμίσει η ζωή των προσώπων που την απαρτίζουν με ενδιαφέροντα, πέρα από την καταναλωτική προτεραιότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα «λογικευτεί» η κοινωνία και θα μπορέσει να ανακάμψει ως σύνολο, εμπιστευόμενη τις δυνάμεις της.
Αγαπητά μέλη και φίλοι,
Εκκινούμενοι και κινούμενοι σε αυτήν την κατεύθυνση εφέτος, ο Σύλλογός μας, αποφάσισε οι καθιερωμένες ετήσιες – κεντρικές εκδηλώσεις του να έχουν ιστορικό πρόσημο. Γιατί η ιστορία συνιστά γνώση.
Έτσι λοιπόν, η πανηγυρική εκδήλωση του Συλλόγου μας για τα Ελευθέρια της γενέθλιας μας γης, της ακριτικής μας Φλώρινας, θα λάβει χώρα την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. (πρωϊνή), στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στην οδό Εθνικής Αμύνης 4 (1ος όροφος), με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Αθανάσιο Καραθανάση, ο οποίος, τιμώντας τη Φλώρινα, θα μας αναλύσει, στην ολιγόλεπτη ομιλία του το θέμα: ‘’Ιστορικόν Εγκώμιον Φλωρίνης’’  Με το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει χορωδιακό πρόγραμμα.
Επίσης, 2), Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18.00 μ.μ. θα λάβει χώρα η καθιερωμένη κοπή πίτας στην Αίθουσα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων (Βενιζέλου 30, 4ος όροφος), με ομιλητή το Διευθυντή του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα κ. Βασίλειο Νικόλτσιο, ο οποίος θα μας εξιστορήσει ανέκδοτες ιστορίες από την πολυετή εμπειρία σε όλα τα πολεμικά μουσεία της χώρας. 3) Ο Σύλλογός μας, τέλος, όπως κάθε χρόνο, θα συμμετέχει στις χριστουγεννιάτικες φωτιές της Φλώρινας στις 23 Δεκεμβρίου, στο ‘’Βαρόσι’’.
Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να σας επικοινωνήσουμε ότι το ηλεκτρονικό μας περιοδικό και η ηλεκτρονική μας εφημερίδα είναι έτοιμα προς παρουσίαση, με την ολοκλήρωση της απαραίτητης τεχνικής προετοιμασίας, γι’ αυτό και παρακαλούμε όσους προτίθενται να συνδράμουν αυτήν την καινοτόμο δράση, να πλαισιώσουν την προσπάθεια, με αποστολή άρθρων, μελετών, σχολίων κλπ., επικοινωνώντας (και μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας) το αργότερο έως 30.11.2015. Καταληκτικά, σας υπενθυμίζουμε και πάλι ότι ο κατάλογος επαγγελματιών παραμένει πάντοτε ενεργός και περιμένουμε την επικαιροποίηση και ποιοτική και ποσοτική αναβάθμισή του, ενώ καλούμε τους συμπατριώτες μας να μας επικουρήσουν στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων (σε ηλικία και διάθεση) μελών.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ.

Ο Αντιπρόεδρος       Η Γεν. Γραμματέας

Νικ.Βασιλειάδης           Γεωργία Λιαντζάκη