Επιστολή από τις 13.04.2015

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης Σας εύχεται ολόψυχα
‘’ Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη,  το Άγιο Φως της Ανάστασης ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας, ας φωτίσει το δρόμο σας και να σας οδηγήσει στην απόλυτη ευτυχία και όλες οι μέρες της ζωής να ΄ναι αναστημένες για εσάς και τις οικογένειές σας.

Επίσης, ευχόμαστε σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για ολόκληρη την ανθρωπότητα, το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης ας γίνει αρωγός, για να διαφυλάξουμε και να διευρύνουμε την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη ανάμεσά μας, για το κοινό καλό, την πρόοδο και τη προκοπή του τόπου μας. Ας αντλήσουμε από τις διδαχές της κορύφωσης του Θείου Δράματος και της Ανάστασης τη δύναμη της αισιοδοξίας που διαχρονικά κινεί τα πιο δημιουργικά στοιχεία του λαού μας για το αύριο, με συνοδοιπόρο την αγάπη για το συνάνθρωπο, με πίστη και ελπίδα για την επόμενη μέρα’’.

Αγαπητά μέλη και φίλοι,
Έχουμε πολλάκις επισημάνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνει δύναμη από την παρουσία και τη συμμετοχή σας στα δρώμενα του Συλλόγου μας. Η δική σας στήριξη και συμμετοχή αποτελεί για εμάς πηγή έμπνευσης, δύναμης και δημιουργίας, να συνεχίζουμε να επιχειρούμε τις πολιτιστικές μας παρεμβάσεις. Γιατί για εμάς η παιδεία και ο πολιτισμός είναι έννοιες ταυτόσημες και αποτελούν τη sine qua non προϋπόθεση για την πνευματική μας ανάταση. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, έχουμε προγραμματίσει μία σειρά εκδηλώσεων, που κινούνται στην ως άνω στοχοθεσία, μη αφιστάμενοι πάντα από το πνεύμα της ανάδειξης των αξιών του ελληνικού (και του Φλωρινιώτικου ειδικότερα) πολιτισμού και των παραδόσεών μας.

Προς τούτο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας στο προσεχές μέλλον:
1) Την ΚΥΡΙΑΚΉ 10 ΜΑΪΟΥ 2015 ΚΑΙ ΏΡΑ 11.30 π.μ. θα λάβει χώρα στην Αίθουσα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων (Βενιζέλου 30, 4ος όροφος), ομιλία με θέμα: ‘’Η ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΊΤΙΔΑ ΣΉΜΕΡΑ’’, με ομιλητή το διακεκριμένο συμπατριώτη μας ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΌ ΙΑΤΡΌ Κ. ΛΆΖΑΡΟ ΜΆΝΤΣΗ (πιθανόν να υπάρξει και μπουφές από σχετικό χορηγό) .
2) ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 24 ΜΑΪΟΥ 2015 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊ ΕΚΔΡΟΜΉ ΣΤΑ ΠΕΡΊΦΗΜΑ ΟΧΥΡΆ ΜΕΤΑΞΆ (ΡΟΎΠΕΛ), ΌΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΝΆΓΗΣΗ ΘΑ ΚΆΝΕΙ Ο Δ/ΝΤΉΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΊΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΎ ΑΓΏΝΑ Κ. ΒΑΣΊΛΕΙΟΣ ΝΙΚΌΛΤΣΙΟΣ. Εν συνεχεία, θα μεταβούμε στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης, όπου προβλέπεται, προαιρετικά, γεύμα. Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 15 Ευρώ. Ώρα αναχώρησης: 7.30 π.μ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Επιστροφή το απόγευμα. Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 17 Μαϊου (θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας) στους: α) Βάσω Τόλη (6978777418), β) Χατζηλάμπου Τζίμης (6974936016) γ) Μιχάλη Παπανούση (6944836519), και, δ) Νικόλαο Βασιλειάδη (6936850112).
3) ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 14 ΙΟΥΝΊΟΥ 2015 ΚΑΙ ΏΡΑ 11.30 π.μ. στο αμφιθέατρο 3 του πανεπιστημίου Μακεδονίας (ισόγειο) θα πραγματοποιηθεί ομιλία του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλώρινας πατρός ΙΟΥΣΤΊΝΟΥ ΜΠΑΡΔΆΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ‘’ΆΓΙΟ ΑΓΑΘΆΓΓΕΛΟ ΕΝ ΦΛΩΡΊΝΗ’’. Με τη λήξη της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει (προαιρετικά) γεύμα επικοινωνίας των μελών του Συλλόγου μας και αποχαιρετισμού ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 10 ευρώ (απεριόριστος μπουφές και ποτό). Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 7 Ιουνίου στους: α) Βάσω Τόλη (6978777418), β) Χατζηλάμπου Τζίμης (6974936016) γ) Μιχάλη Παπανούση (6944836519), και, δ) Νικόλαο Βασιλειάδη (6936850112).

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΠΡΑΤΤΕΤΕ ΑΔΟΛΑ ΚΑΙ ΑΦΕΙΔΩΛΕΥΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

 

Ο Αντιπρόεδρος       Η Γεν. Γραμματέας
                             
Νικ.Βασιλειάδης           Γεωργία Λιαντζάκη

 

 

Την επιστολή, όπως αυτή απεστάλη στα μέλη του Συλλόγου, μπορείτε να τη διαβάσετε επιλέγοντας το παρακάτω εικονίδιο.

 

 

 

 

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες