Επιστολή από τις 24.01.2014

Αγαπητοί συντοπίτες και φίλοι του Συλλόγου μας,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, αντλώντας δύναμη από την παρουσία και τη στήριξή σας, στις τελευταίες ιδιαιτέρως επιτυχημένες δραστηριότητες που πραγματοποίησε, επικοινωνεί και πάλι  μέσα από αυτή την επιστολή μαζί σας, για να σας ενημερώσει για το σύνολο των προγραμματισμένων δράσεων και εκδηλώσεών μας, που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες, με την παράκληση να κρατήσετε την επιστολή.

Α. Η πρώτη προγραμματισμένη εκδήλωσή μας αναμένεται να προκαλέσει σεισμικές δονήσεις. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων (Βενιζέλου 30, 4ος όροφος)ο επί σειρά ετών μέλος του Συλλόγου μας και επιφανής συμπατριώτης μας, Καθηγητής Σεισμολογίας κ. Θεόδωρος Τσάπανος θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «ΣΕΙΣΜΟΙ-Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ». Η εισήγηση του εκλεκτού επιστήμονος και τιμώντος αδιαλείπτως τη γενέτειρα πραγματεύεται ένα θέμα πάντα επίκαιρο, που αφορά όλους μας, διό και η παρουσία σας θα είναι σημαντικότατη. Παράλληλα, η ομιλία του κ. Τσάπανου εγκαινιάζει μία νέα σειρά δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας, με επάλληλες ομιλίες επιστημονικού περιεχομένου από επαϊοντες της επιστημονικής κοινότητας και ελπίζουμε να την υποστηρίξετε, όπως πάντα.
Β. Ο ετήσιος Αποκριάτικος χορός του Συλλόγου μας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 13:00 στο Ξενοδοχείο «HOLIDAY INN» Μοναστηρίου 8 – Πλ. Δημοκρατίας (Παλιό CAPITOL, τηλ. 2310 563 100), στον 1ο όροφο. Η πρόσκληση περιλαμβάνει ένα εξαιρετικό πλήρες μενού, απεριόριστο ποτό και ζωντανή ορχήστρα από την γενέτειρά μας Φλώρινα. Τιμή πρόσκλησης 20€. Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογός μας διοργανώνει Αποκριάτικο χορό μεσημέρι και αυτό γίνεται για ευχερέστερη και λειτουργικότερη  πρόσβαση των μελών (η πρόσβαση στο χώρο της εκδήλωσης είναι εύκολη από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και με όλους τους τρόπους. Άλλωστε, το ξενοδοχείο HOLIDAY INN εξυπηρετείται και από πολλά δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας για Νέο Σιδ.Σταθμό και ΚΤΕΛ-ενδεικτικά οι γραμμές 2,8,10,11,14,17,23, Στάση Ζωγράφου και άλλες). Ευελπιστούμε στην προσέλευσή σας και θα παρακαλούσαμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι 20 Φεβρουαρίου 2014 στα τηλέφωνα που αναφέρονται παρακάτω. Κρατήσεις τραπεζιών δε θα γίνουν και η έγκαιρη προσέλευσή σας είναι επιθυμητή.
Γ. Ο ετήσιος οικονομικός απολογισμός του Συλλόγου θα λάβει χώρα την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00 στην Αίθουσα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων (Βενιζέλου 30-4ος όροφος).
Δ. Επίσης, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:30 (μετά τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό) στην Αίθουσα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» της συμπατριώτισσάς μας κ.Ιωάννας Πιτόσκα με συνταγές της περιοχής μας. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι διακεκριμένες φιλόλογοι κυρίες Δανάη Τσουλιά και Κωνσταντίνα Καραμπατάκη. Το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει γευσιγνωσία οίνων (και τυροκομικών ειδών και άλλων τινών)από την περιοχή μας, εφόσον οι αναληφθείσες υποσχέσεις φορέων της Φλώρινας γίνουν πράξη.
Η παρουσία και τον ενδιαφέρον στις δραστηριότητές μας μπορεί να δώσει στο Σύλλογο τη δυνατότητα να επεκτείνει το φάσμα των δράσεών του, σε συνδυασμό βεβαίως με τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, πιστεύοντας ότι η συνοχή και η αλληλοϋποστήριξη στις αντιξόοτητες θα μας βοηθήσει άπαντες.
Σε επίρρωση των άρτι διαλαμβανομένων, σας υπενθυμίζουμε ότι εδώ και καιρό, λειτουργεί στην ιστοσελίδα μας www.syllogosflorinioton.gr κατάλογος επαγγελματιών και καλό θα είναι όλοι μας, να ανατρέχουμε σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή, εάν χρειαζόμαστε κάτι, υποστηρίζοντας τους συμπατριώτες μας. Ο κατάλογος συνεχώς εμπλουτίζεται και είναι ανοιχτός σε κάθε Φλωρινιώτη που επιθυμεί να καταγραφεί.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να καταθέσετε τη συνδρομή σας, ο αριθμός λογαριασμού του Συλλόγου είναι 6084-010458-286 Τραπ. Πειραιώς.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Λιαντζάκη Γεωργία: 2310 458121 / 6972636528