Επιστολή από τις 11.11.2013

Το Διοικητικό Συμμβούλιο του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης Σας εύχεται ολόψυχα
‘’ Χρόνια πολλά να ζήσετε, να βρίσκετε  πάντα στη ζωή ότι και να ζητήσετε, πολλές χαρές να έχετε, καημό να μη γνωρίσετε κι ότι στ' αλήθεια επιθυμείτε, γρήγορα ν' αποκτήσετε! Χρόνια πολλά, κι ό,τι ποθείτε να το 'χετε στη ζωή σας, να είστε πάντοτε καλά και ο Θεός μαζί σας’’.

Αγαπητά μέλη και φίλοι,

Όλοι βιώνουμε σήμερα τη βαθιά και πολυσχιδή κρίση της ελληνικής κοινωνίας. Όμως, ο Σύλλογός μας, απέναντι στη ζοφερή γκρίζα ελληνική πραγματικότητα αντιπαραβάλλει την ελπίδα, την αισιοδοξία. Προσηλωμένος στην ανάδειξη του αξιακού κώδικα του απαράμιλλου ελληνικού πολιτισμού και προσανατολισμένος στην προάσπιση των παραδόσεών μας και των εθνικών μας δικαίων επέλεξε εφέτος, στην καθιερωμένη εκδήλωση για τα Ελευθέρια της γενέτειράς μας, της ωραίας μας Φλώρινας να προσδώσει πανηγυρικό χαρακτήρα και να αφιερώσει τη φετινή εκδήλωση στη νέα γενιά, το μέλλον της πατρίδας μας.

Διό και έχει προσκαλέσει τη χορωδία του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, προκειμένου να μας παρουσιάσει την εξαίρετη και ιδιαίτερα συγκινητική μουσική παράσταση ‘’Στη Φλώρινα ευτυχώς’’, η οποία απέσπασε λίαν ευμενή σχόλια, όπου παρουσιάστηκε, όπως π.χ. στο συνέδριο των απανταχού Φλωρινιωτών, που έλαβε χώρα τον Ιούλιο στη Φλώρινα. Νοηματοδοτώντας την εμπιστοσύνη στη νεολαία μας, που αποτελεί το ελπιδοφόρο μέλλον της πατρίδας μας, εκφράζει το χαμόγελο, τη δύναμη και το κουράγιο του Έλληνα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου ‘’ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’’, στην οδό Εθνικής Αμύνης (δίπλα από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης και απέναντι από το ΚΘΒΕ και την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών).

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογός μας έχει σχεδιάσει και προγραμματίζει την υλοποίηση παρεμβάσεων στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της κοινωνίας μας, αναπτύσσοντας δράσεις σε πολλούς τομείς.

Καταρχήν, με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από τις αρχές Οκτωβρίου επαναλειτουργεί η χορωδία μας, που επί χρόνια αποτελεί πολύτιμο βραχίονα του Συλλόγου μας. Η επανεκκίνηση αυτή απαιτεί την ομόθυμη στήριξη όλων μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο, που ενήργησε το ‘’δέον πράττεσθαι’’, παρακαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους να επικοινωνήσουν αυτήν την εξέλιξη και να συμβάλλουν όλοι στη στήριξη και ενίσχυση αυτής της νέας προσπάθειας.

Επίσης, θα σας υπομνήσουμε για μία ακόμη φορά ότι προχωρά η έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού και της ηλεκτρονικής εφημερίδας. Όποιος επιθυμεί να παρέξει τη συνδρομή του στο δημόσιο διάλογο που θα ξεκινήσει, μπορεί να έλθει σε επαφή, είτε προσωπική, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Νίκο Βασιλειάδη (τηλ.: 2310891494, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).
Ακόμη σας υπενθυμίζουμε ότι προγραμματίζουμε απογευματινά – βραδυνά με ποικίλη θεματολογία, προς γνώση και ενημέρωση θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητας και επικαιρότητας, με ομιλητές διαπρεπείς επιστήμονες, κατά προτίμηση συμπατριώτες μας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων (Βενιζέλου αρ. 30, 4ος όροφος).

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου,

Η συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου θα μας προσδώσει ιδιαίτερη τιμή και χαρά. Αλλά και για όλους μας θα αποτελέσει για μία ακόμη φορά έμπρακτη απόδειξη του πνεύματος αλληλεγγύης και συναλληλίας του ‘’ συναμφότερον’’ των Ελλήνων, που συνιστά την καλύτερη απάντηση στη λογική της εθνομηδενιστικής κατάθλιψης. Άλλωστε, το συνεκτικό αυτό στοιχείο είναι που, μέσα από ένα σχήμα ανεξάντλητων αφετηριών, που εγκαινιάζονταν κάθε φορά όταν το αδιέξοδο έχει ολοκληρώσει πλέον το σκοπό του, κράτησαν και θα κρατήσουν και πάλι την Ελλάδα όρθια.

Ο Πρόεδρος           Ο Αντιπρόεδρος       Η Γεν. Γραμματέας

Δημ. Γάκης        Νικ.Βασιλειάδης           Γεωργία Λιαντζάκη