Επιστολή από τις 25.04.2013

Θεσσαλονίκη 25.04.2013

Αγαπητοί Συμπατριώτες / Συμπατριώτισσες,

Μέλη και Φίλοι του Συλλόγου μας.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης (όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 31.03.2013 και συγκροτήθηκε σε σώμα την 06.04.2013)

Σας εύχεται ολόψυχα

Καλή Ανάσταση και χαρούμενη Ελληνική Λαμπρή,

υπό την προσδοκία της Ανάστασης της Πατρίδας μας.

Α.  Οι αλλαγές ρόλων και προσώπων, απόρροια της δικής σας βούλησης, νοηματοδοτούν την αφετηρία καινοφανών δράσεων και πρωτοβουλιών του Συλλόγου μας, που ο σχεδιασμός  ξεκίνησε την προηγούμενη διετία, σήμερα όμως εισέρχονται στη φάση της υλοποίησης.

Τοιουτοτρόπως, με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε και με τη δική σας συμμετοχή η διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού, η πρώτη μετά από 41 χρόνια, με την εκ βάθρων αλλαγή του και την αναγκαία προσαρμογή του στα σύγχρονα δεδομένα. Το νέο καταστατικό βρίσκεται αναρτημένο στη νέα ιστοσελίδα του Συλλόγου μας: www.syllogosflorinioton.gr, στην οποία περιέχονται και άλλες χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες, όπως κατάλογος επαγγελματιών συμπατριωτών μας, ο οποίος παραμένει ανοιχτός σε κάθε επικαιροποίηση, (με την εκδήλωση ενδιαφέροντος και επικοινωνίας όποιου επαγγελματία συμπατριώτη μας το επιθυμεί), καθώς και πληθώρα φωτογραφιών τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε.

Επίσης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε και προχωρά άμεσα στην έκδοση ηλεκτρονικού περιοδικού ‘’ΜΑΚΕΔΝΩΝ ΑΝΑΛΕΚΤΑ’’ (με θεματολογία επιστημονικού περιεχομένου, διό και η συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής από καθηγητές πανεπιστημίου), καθώς και στην έκδοση ηλεκτρονικής εφημερίδας ‘’ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ’’, στην οποία δύναται να αρθρογραφεί ο κάθε συμπατριώτης μας και θα αναδεικνύονται ζητήματα επικαιρότητας τοπικού και εθνικού ενδιαφέροντος.

Β. Ο Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης Σας Προσκαλεί στο πατροπαράδοτο ‘’Τσούγκρισμα του Πασχαλιάτικου Αυγού’’, που διοργανώνουμε την Κυριακή 12 Μαϊου και ώρα  13.00 το μεσημέρι στην Αίθουσα Δίας του Ξενοδοχείου ΜΕΝΤΙΤΕΡΡΑΝΕΑΝ ΠΑΛΛΑΣ, Σαλαμίνος 3 και Καρατάσσου, τηλ.: 2310552554. ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ 20 Ε, περιλαμβάνει πλήρες μενού (πρώτο πιάτο, ατομική σαλάτα, κυρίως πιάτο, γλυκό, αυγά, τσουρέκια, ποτά απεριόριστα, μουσική με DJ). ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΜΕΧΡΙ 10/05/2013 ( δε θα υπάρξουν κρατήσεις).

Γ. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογός μας προτίθεται να διοργανώσει ημερήσια εκδρομή στις 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 για Πόρτο-Λάγος (προσκύνημα στις μονές Αγίου Νικολάου και Παντάνασσας, επίσκεψη στο παραθεριστικό θέρετρο ‘’Φανάρι’’, γεύμα στην πόλη της Ξάνθης, απογευματινός καφές στην παραλία της πόλης της Καβάλας). ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 12 Ε ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (μόνο λεωφορείο). ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 27.05.2013. ( Θα κρατηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας).

Πληροφορίες και δηλώσεις για τις ως άνω εκδηλώσεις: 1)Λιαντζάκη Γεωργία     τηλ. 2310458121, κιν. 6972636528, 2)Βασιλειάδης Νίκος τηλ. 2310891494, κιν. 6936850112,  3)Παυλίδου Αυγή τηλ. 2310912014, κιν. 6972269632, 4)Χατζηλάμπου Δημήτρης κιν. 6974936016.

Δ. Πέραν τούτων, ο Σύλλογός μας, στα πλαίσια της πολυσχιδούς δραστηριότητάς του, θα αναπτύξει και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες. Ενδεικτικά, από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν απογευματινά-βραδυνά μία μέρα κάθε μήνα με καφέ-τσάι, χυμό, πιάτο με αλμυρά (5 είδη), γλυκά στην τιμή των 10 Ε, στο ξενοδοχείο ΜΕΝΤΙΤΕΡΡΑΝΕΑΝ, τα οποία θα συνδυάζονται με ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων, για θέματα επικαιρότητας και γενικότερου ενδιαφέροντος και λογοτεχνικά βραδυνά. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να μας γνωρίσετε το ενδιαφέρον σας και τις προτάσεις σας προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 15.09.2013.

Παράλληλα, από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει και η χορωδία, ο πνεύμονας του Συλλόγου μας. Παρακαλούμε λοιπόν τους παλαιούς χορωδούς, αλλά και νέα μέλη να πλαισιώσουν τη νέα προσπάθεια της χορωδίας μας.

Αγαπητοί Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες, Μέλη και Φίλοι του Συλλόγου μας.

Η προσπάθειά μας να ζωντανέψουμε το Σύλλογο είναι δεδομένη. Υπάρχει διάθεση για προσφορά από όλους. Καμία όμως πρωτοβουλία δε θα έχει αντίκρισμα και σημασία εάν εσείς δεν την πλαισιώσετε με τη συμμετοχή σας. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν είναι ένα κλειστό κύκλωμα προσώπων, αλλά οι εντολείς και υπηρέτες των δικών σας επιθυμιών. Γι’ αυτό και ζητάμε τη συνδρομή σας. Σας θέλουμε αρωγούς και συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας. Να γνωρίζετε ότι οι συνεδριάσεις του ΔΣ θα είναι πάντα ανοιχτές και η λογοδοσία συνεχής.

Οι πολυσχιδείς δραστηριότητες που πρόκειται να αναληφθούν από εμάς, ως ανωτέρω περιγράφηκαν, αποτελούν το πλαίσιο μίας φιλοσοφίας αναπτέρωσης του ηθικού μας, επιστροφής στις αξίες του Ελληνισμού, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συμπατριώτη μας. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύει η χώρα μας, η ενδυνάμωση των δεσμών μας, των κοινών αφετηριών και του κοινού μας αξιακού συστήματος, αποτελούν την καλύτερη απάντηση στην απαξίωση των πάντων. Σας θέλουμε δίπλα μας. Με τη δική σας ενεργό παρουσία στα δρώμενα του Συλλόγου, με εσάς πρωταγωνιστές, θα αποδείξουμε για μία ακόμη φορά ότι η Φλώρινα είναι πάντα κύτταρο πολιτισμού, παράδειγμα συναλληλίας, ελληνοχριστιανικού πνεύματος και ουμανιστικής συλλογικότητας.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γενική Γραμματέας
Δημήτριος Γάκης                                                         Γεωργία Οικονομίδου - Λιαντζάκη